Kødkultur
MEDIELINKS
Klimatdebattens heliga ku Svensk TV-dokumentarprogram fra SVT, 12/3-2008 (cirka 1 time) Link til selve dokumentarprogrammet Link til artikel om programmet Generelt et klassisk dokumentarprogram; skarpt vinklet og meget oplysende; kritiske spørgsmål til svenske politikere; interview med EUs miljøkommissær samt FAOs ekspert. Varmt anbefalet - man vænner sig til det svenske efter nogle minutter.
Kød og klima - et overset problem? Miljømagasinet på P1, 12/3-2008 (cirka 45 minutter) Link til programmet (artikel om det, øverst i artiklen er der et link til udsendelsen) Første lange indslag i et dansk medie. Udsendelsen er et tiltrængt indspark i den danske miljødebat, men den fokuserer kun på klima og ignorerer andre bæredygtighedsaspekter. Desuden er udsendelsen ikke nær så kritisk og ambitiøs som den svenske TV-udsendelse.
Spis min gris, i morgen skal du slagtes Artikel i Information, 14/5-2007 Link til artiklen Den første egentlige artikel, hvori en dansk avis sætter kritisk fokus på forholdet imellem kød og bæredygtighed.
- I løbet af 2009 begyndte mediedækningen af husdyrsektoren i forhold til bæredygtighed at blive lidt skarpere. Der er dog stadig udbredt mangel på selvstændigt researchet journalistisk, og klimaet dominerer stadig på bekostning af andre bæredygtigheds-problematikker (hvilket med al tydelighed fremgår af de fleste af nedenstående artikler).
DIVERSE ARTIKLER
Spis klimavenligt og red verden Kronik i Politiken af formanden for Etisk Råd og formanden for Forbrugerrådet - 1. oktober 2009 Første gang problematikken præsenteres så synligt og udførligt af to væsentlige politiske aktører. I samme forbindelse blev der afholdt en konference om fødevarer, klima og etik på Christiansborg, arrangeret af netop Etisk Råd og Forbrugerrådet.
Kød, klima og det individuelle ansvar Blog på politiken.dk ved lektor i filosofi, Klemens Kappel - 6. oktober 2009 Diskussion af kollektive vs individuelle tiltag i forhold til et skabe en mere bæredygtig verden.
En mand ser rødt kød Blog på berlingske.dk ved journalist Poul Holm - 22. maj 2008 Poul Holm var med dette blogindlæg tidligt ude, da han i forsommeren 2008 anede, i hvilken retning udviklingen måske går.
Kød på klimadebatten Opinion ved Anna von Sperling, journalist på Information - 3. marts 2009 En af de sjældne politiske opsange.
Hvem vil være vegetar? Artikel i Information - 27. februar 2009 En sjældent analytisk artikel der diskuterer hvorfor kødets miljøbelastning er så tabuiseret - ifølge artiklen bl.a. fordi kritik af det associeres med vegetarisme, som ofte opfattes negativt, og i øvrigt mere feminint end maskulint.
Klimaet lider under vores valg af mad Artikel i 24 Timer - 23. september 2009 Generel information om klima og mad, med fokus på det danske kødforbrug.
-
Tilbage til KØDKULTUR forside |