Fakta om kød og bæredygtighed
- med links til videnskabelige rapporter

Egne artikler om kødkultur
- om unge hinduer, dansk miljødebat m.v.

Mine antropologiske uni-opgaver
- metoderapport fra Indien, bacheloressay, kandidatspeciale om kød og identitet i Indien, m.v.

TV-interview med RC
- KUs TV fra klimadebat med Anders Fogh

Medielinks
- til emnet i TV, radio og aviser

Kødkultur

MEDIELINKS

Klimatdebattens heliga ku
Svensk TV-dokumentarprogram fra SVT, 12/3-2008 (cirka 1 time)
Link til selve dokumentarprogrammet
Link til artikel om programmet
Generelt et klassisk dokumentarprogram; skarpt vinklet og meget oplysende; kritiske spørgsmål til svenske politikere; interview med EUs miljøkommissær samt FAOs ekspert.
Varmt anbefalet - man vænner sig til det svenske efter nogle minutter.

Kød og klima - et overset problem?
Miljømagasinet på P1, 12/3-2008 (cirka 45 minutter)
Link til programmet
(artikel om det, øverst i artiklen er der et link til udsendelsen)
Første lange indslag i et dansk medie. Udsendelsen er et tiltrængt indspark i den danske miljødebat, men den fokuserer kun på klima og ignorerer andre bæredygtighedsaspekter. Desuden er udsendelsen ikke nær så kritisk og ambitiøs som den svenske TV-udsendelse.

Spis min gris, i morgen skal du slagtes
Artikel i Information, 14/5-2007
Link til artiklen
Den første egentlige artikel, hvori en dansk avis sætter kritisk fokus på forholdet imellem kød og bæredygtighed.

-
I løbet af 2009 begyndte mediedækningen af husdyrsektoren i forhold til bæredygtighed at blive lidt skarpere. Der er dog stadig udbredt mangel på selvstændigt researchet journalistisk, og klimaet dominerer stadig på bekostning af andre bæredygtigheds-problematikker (hvilket med al tydelighed fremgår af de fleste af nedenstående artikler).

DIVERSE ARTIKLER

Spis klimavenligt og red verden
Kronik i Politiken af formanden for Etisk Råd og formanden for Forbrugerrådet - 1. oktober 2009
Første gang problematikken præsenteres så synligt og udførligt af to væsentlige politiske aktører. I samme forbindelse blev der afholdt en konference om fødevarer, klima og etik på Christiansborg, arrangeret af netop Etisk Råd og Forbrugerrådet.

Kød, klima og det individuelle ansvar
Blog på politiken.dk ved lektor i filosofi, Klemens Kappel - 6. oktober 2009
Diskussion af kollektive vs individuelle tiltag i forhold til et skabe en mere bæredygtig verden.

En mand ser rødt kød
Blog på berlingske.dk ved journalist Poul Holm - 22. maj 2008
Poul Holm var med dette blogindlæg tidligt ude, da han i forsommeren 2008 anede, i hvilken retning udviklingen måske går.

Kød på klimadebatten
Opinion ved Anna von Sperling, journalist på Information - 3. marts 2009
En af de sjældne politiske opsange.

Hvem vil være vegetar?
Artikel i Information - 27. februar 2009
En sjældent analytisk artikel der diskuterer hvorfor kødets miljøbelastning er så tabuiseret - ifølge artiklen bl.a. fordi kritik af det associeres med vegetarisme, som ofte opfattes negativt, og i øvrigt mere feminint end maskulint.

Klimaet lider under vores valg af mad
Artikel i 24 Timer - 23. september 2009
Generel information om klima og mad, med fokus på det danske kødforbrug.

-

Tilbage til KØDKULTUR forside