Tilbage til ARTIKLER - Tilbage til KØDKULTUR

 

Mini-interview bragt i FoodCulture, Landbrugsraadets ugemagasin, nr. 26, 2008. Bragt under et tema om "Landbrugets revsere" under  rubrikken "Kritikerne har ordet".

 

Hele ugemagasinet kan downloades som pdf her: Food Culture nr. 26, 2008. Se s. 6-9.

 

-

 

Rune-Christoffer Dragsdahl, BA i antropologi.

Hvorfor har du valgt at være aktiv debattør?
"Fødevareproduktionen står for størstedelen af verdens ressourceforbrug, og hvis vi skal skabe en konstruktiv debat om madkultur, må vi lære at betragte det normale som unormalt og omvendt. Jeg ønsker derfor at formidle bredt ved at skrive både videnskabelige artikler og debatindlæg."

Hvad vil du selv betegne som dine mærkesager?
"Min mærkesag er global bæredygtighed. Husdyrproduktion er ifølge FAO en af verdens største miljø- og ressourcebelastninger, men alligevel får kødspisning en privilegeret status i debatter om bæredygtighed. Det skyldes i høj grad en række kulturelle forestillinger om bl.a. menneskets evolution, natur/kultur, kønsroller, status og udvikling. En bæredygtig fødevareproduktion kræver et kritisk blik på ’kødkultur’ som ideologi og praksis. Visionen for en bæredygtig verden må således være, at kød kun nydes af og til."


Må kun citeres med udtrykkelig kildeangivelse.

 

-