Bacheloressay - foråret 2008
"Selvets Kødspisning og Den Andens Bæredygtighed"

Interesserede kan nu downloade mit bacheloressay,
"Selvets Kødspisning og Den Andens Bæredygtighed".

Det er et forsøg på en antropologisk analyse af en række sociale og kulturelle barrierer for, at vi kan inddrage det globale kødforbrug mere kritisk i fremtidige debatter om bæredygtighed.

Det empiriske materiale stammer primært fra den offentlige debat i Danmark. Det empiriske aspekt er dog samtidig mit bacheloressays største svaghed, eftersom der på det tidspunkt, hvor jeg skrev essayet, var meget begrænset empirisk materiale om bæredygtighed og kødkultur i Danmark, og jeg havde ikke mulighed for at udføre et feltarbejde for at tilvejebringe nye data.

Bacheloressayet bør derfor primært læses for de alternative analytiske indfaldsvinkler,
der forsøger at forstå, hvordan kødspisning og husdyrproduktion kan være en af verdens største udfordringer og dog samtidig have en ganske særlig status i bl.a. det danske samfund.

Problemformuleringen var:

Hvorfor indtager kødspisning en privilegeret, nærmest hellig, position,
når danske forbrugere, medier og politikere forholder sig til global bæredygtighed?

Hvordan kommer samspillet imellem individuelle erindringer, materielle forhold og kulturelle konstruktioner til udtryk i opretholdelsen af denne position?

Dokumentet er pga. midlertidige tekniske problemer opdelt i to dele, der skal downloades separat.

Download "Selvets kødspisning og Den Andens bæredygtighed del 1" (431 KB)
Download "Selvets kødspisning og Den Andens bæredygtighed del 2" (246 KB)
Filerne er i PDF-format; du kan downloade programmet Acrobat Reader (gratis), hvis ikke du allerede har det

Bacheloressayet må kun citeres med udtrykkelig kildeangivelse. Kontakt mig for yderligere information.